Turnen heren

Herenturnen is een ontzettend mooie sport waar heel veel kracht en lef voor nodig is. Tijdens de trainingen werken de jongens hard aan allerlei belangrijke motorische vaardigheden, waarmee ze leren om salto's, schroeven, handstanden, reuzenzwaaien en veel meer moeilijke onderdelen uit te voeren. Van de spectaculaire vluchtelementen van Epke tot de indrukwekkende krachthoudingen van Yuri, op alle aspecten van het turnen wordt hard getraind.

Categorieën

Het heren turnprogramma bij Exalto Sport bestaat uit drie groepen: de onderbouw, middenbouw en bovenbouw. In de onderbouw trainen jongens van 5 tot 9 jaar oud. De middenbouw bestaat uit turners van 10 tot 12 jaar oud en de bovenbouw zijn de heren tussen de 12 en 25 jaar. Daarnaast is er een divisiegroep, waar de jongens uit de onder- en middenbouw die nog meer kunnen en willen, extra trainen. De heren bij Exalto Sport trainen tussen de 4 en 12 uur per week om hun kracht, lenigheid, air awareness, snelheid, spanning en doorzettingsvermogen te verbeteren.

Toestellen

Alle turners komen op de landelijke en/of regionale wedstrijden uit voor Exalto Sport. Bij deze wedstrijden turnen de heren op 6 toestellen: vloer, voltige, ringen, sprong, brug en rek. De niveaus van de jongens bij Exalto Sport lopen uiteen van de 4e divisie tot de talenten-/eredivisie. Zo zijn er bij de bovenbouwgroep al meerdere turners die Nederlands kampioen zijn geweest op verschillende onderdelen in de 1e, 2e of 3e divisie.

Trainers

De onder- en middenbouw worden getraind en gecoacht door twee hoofdtrainers: Max Koops en Niels Velthuijs. Uit de bovenbouw assisteren ook andere turners bij deze lessen. De bovenbouw wordt getraind door Niels Velthuijs.

Recreatiegroepen - Selectietraining

Vanuit de kleuter-/recreatiegroepen stromen jonge turners in bij de onder- en middenbouw, waar ze worden voorbereid voor het wedstrijdturnen. Ieder jaar wordt er daarnaast een selectietraining georganiseerd, waar geïnteresseerde jongens kunnen trainen om te zien of ze geschikt zijn om bij een van de groepen aan de slag te gaan.

Enthousiast?

Voor meer informatie of een proefles kunt u mailen naar info@exalto-sport.nl.